Autoverhuur Sardinië: veilig en makkelijk te bereiken

Zon, zee, schitterende stranden en heerlijk eten. Klinkt dit als een droomvakantie voor jou dan is Sardinië dé plek bij uitstek! Dit prachtige eiland ligt ten zuiden van Italië en is bij veel mensen een geliefd vakantieoord en dat is niet zo vreemd! Bijna 2000 km aan strand en schitterende bergen in het binnenland, wie zou het anders willen? Bovendien bevinden zich op het eiland tal van ruïnes die uit het bronzen tijdperk stammen en één van de grootste ruïnes stamt zelfs uit 1500 voor christus.

Sardinië is ontzettend makkelijk te bereiken! Zo kan je de veerboot vanuit Genua, Livorno en Civitavecchia nemen en aankomen in Cagliari, Arbatax, Porto Torres, Olbia of in Golfo Aranci. De boottocht is zeker de moeite waard maar neemt veel tijd in beslag! Een andere optie is op het vliegtuig te nemen, je vindt al snel relatief goedkope vluchten naar de internationale luchthaven op Sardinië (aangeraden is om niet af te reizen tijdens de maand augustus aangezien dan het hele eiland overspoeld wordt door Italiaanse families en de prijzen de hoogte in gaan).

Cultuur en culinair

Zowel op cultureel vlak als op culinair vlak is er veel te beleven in Sardinië. Nuraghi zijn mysterieuze stenen bouwwerken die stammen uit het bronzen tijdperk, over heel Sardinië vind je er zo’n 7000, ongelooflijk veel dus! Nuraghe Su Nuraxi in Barumini is de bekendste van het hele eiland en zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Qua steden zijn Sassari, Cagliari en Alghero zeker de moeite waard en zal je kunnen genieten van Sardinische architectuur en van het heerlijke eten in een van de vele pittoreske restaurants.

Naast de grote steden zal je zeker ook genieten van de rust en prachtige omgeving van de kleinere gebieden zoals Sant’Antioco een klein eiland aan de zuid westelijke kust van het hoofdeiland maar ook Cala Gonone aan de oostelijke kust en Castelsardo aan de noordkust. Maar dat is nog niet alles, daarnaast kan je ook naar het binnenland trekken en in de bergen de Barbagia-streek ontdekken ten zuiden van Nuoro voor een authentieke en unieke ervaring van de Sardinische cultuur! Er is zoveel te ontdekken!

Stranden en bergen

Met 2000km aan kusten kan het niet misgaan! Er is genoeg plek voor iedereen en de ene plek is nog mooier dan de andere! Reis rond het eiland en vind jou favoriete stek, of het een klein privé-strandje is of een groot publiek strand, er is voor elk wat wils! Met zijn maritiem en subtropisch klimaat is Sardinië de plek bij uitstek om lekker languit op het strand te liggen of een duik in het frisse water te nemen. Strek je benen, smeer je in en geniet met volle teugen!

Naast strandplezier heeft het eiland nog veel meer te bieden, trekt naar het binnenland en verken de Gola di Gorropu, één van Europa’s diepste kloven. De kloof heeft wanden die tot 500m hoogte stijgen. Er zijn verschillende wandelroutes naar de kloof en de uitzichten die je onderweg tegenkomt zijn onbeschrijflijk. Je doet er ongeveer twee uur over om de ingang te bereiken (met een aantal pit stops inbegrepen). Cala Gonone is een ideale uitvalsbasis om de kloof te verkennen maar indien je over een eigen auto beschikt ben je zo vrij als een vogel!

Transport

Er zijn verschillende transportmogelijkheden op het eiland maar de makkelijkste en meeste vrije manier is toch nog steeds het huren van een eigen auto. Op die manier kan je gerust alle kleine eilandjes verkennen en op je gemak alle bezienswaardigheden bezichtigen. Je kan op je eigen tempo je favoriete strand uitkiezen (want tweeduizend kilometer aan kustlijnen verken je niet zomaar). Er zijn verschillende verhuurmaatschappijen op het eiland aanwezig zoals Europcar, Goautos Sardinië – en ‘Only Sardinia’ en nog veel meer dus je kan gerust zelf prijzen vergelijken. Veel plezier op je ontdekkingstocht van dit prachtige eiland!