Een auto huren om door het mooie Mallorca te reizen

Mallorca is een prachtig Spaans eiland met een rijke geschiedenis die jaarlijks mooie vakantieherinneringen aan velen biedt. Deze kleurrijke plaats behoort tot de regio Balearen en doet wat schoonheid betreft zeker niet onder voor buren zoals Ibiza. Met de vele witte stranden verspreid over het gehele gebied, meerdere baaien en bergen heeft Mallorca voor iedere toerist wel een attractie. De schoonheid van de witte stranden wordt hiernaast ook nog beklemtoond door het turquoise blauwe water. Om er nog een schepje bovenop te doen heb je ook de aanwezigheid van talrijke leuke dorpjes.

Maar daar blijft het niet bij. Ook op cultureel gebied heeft het eiland heel wat te bieden. Wie een bezoekje aan Mallorca brengt, heeft genoeg opties om interessante plekken te gaan bezichtigen. De uitgaansgelegenheden zijn er volop en zelfs de meest avontuurlijke jongeren komen hier aan hun trekken. Maar niet alleen de jongsten, ook de oudere toeristen vinden in Mallorca de ultieme vakantiebelevingen. Of je nou een vakantieoord of kathedraal wilt bezoeken. Het kan allemaal. Met een huurauto bijvoorbeeld rijd je op jouw gemak en in eigen tijd van plek naar plek.

Met de auto naar Mallorca

Indien je er de tijd voor hebt, kan je ervoor kiezen om met de auto naar Mallorca te reizen; eerst richting Barcelona. Je moet dan wel zo’n twee tot drie dagen ervoor uittrekken, maar het is dan wel de moeite waard. Het feit dat je op jouw eigen gemak in prachtige plaatsen zoals Montpellier, Port Vende, Nikes, etc. een tussenstop kunt maken, is al reden genoeg. Er zijn twee routes die je kan nemen, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Natuurlijk bieden deze plaatsen ook de mogelijkheid om te overnachten.

Na je aankomst in Barcelona is je volgende doelstelling het bereiken van de haven. Dit doe je door eenvoudig de pijltjes te volgen die wijzen richting ‘Port’. Zo bereik je de afslag ‘Este Maritimo’. Eigenlijk rest het je daarna alleen nog maar om de oversteek met de veerboot te pakken naar Mallorca. Het is verder belangrijk om te weten dat je in Spanje tol betaalt voor de wegen. Het type voertuig speelt een belangrijke rol bij het vaststellen van het tarief; een personenauto kan je bijvoorbeeld € 80 kosten.

Een auto huren om prachtige plekken te bezoeken.

Het kan ook dat je pas na aankomst in Mallorca besluit om een auto te huren. Hiervoor kan je zowel bij nationale als internationale auto verhuurbedrijven terecht. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende Europcar. Kijk maar op Europcar en Goedkoperautohuur.nl naar de verschillende modellen die zij aanbieden. Hetzelfde geldt ook voor Rentalcars. Via de website Rentalcars.com kan je al een voertuig regelen en een afhaallocatie afstemmen. Nadat je je auto hebt gehuurd, wil je natuurlijk zoveel mogelijk van wat Mallorca te bieden heeft gaan bewonderen. Gelukkig heb je keuze zat!

Bij een vakantie in Mallorca is het vanzelfsprekend om de hoofdstad Palma de Mallorca te bezoeken. Hier ligt het bekende ‘Kathedraal van het licht’. Mallorca is verder rijk aan culturele en historische bezienswaardigheden. In het dorpje Valldemossa komen liefhebbers van culturele geschiedenis echt aan hun trekken. Bekende namen hebben op de één of andere manier een binding met deze plek. Ook de talloze, soms schitterende grotten die Mallorca rijk is, mogen niet vergeten worden. In de Grotten van Drach is het zelfs mogelijk om een klassiek concert mee te maken.

Waarom een autovakantie door Mallorca

Op Mallorca is zelfs de centrale markt een attractie; een kleurrijke plek vol prachtige bloemen, heerlijke olijven, leuke hebbedingetjes en lokale producten. Verder zorgen de stranden, baaien vakantieoorden, dorpen en andere aantrekkelijke plaatsen ervoor dat het eiland jaarlijks een ware trekpleister is voor veel toeristen. Het fijne is natuurlijk ook dat je op Mallorca makkelijk een goedkope auto kan huren. Op jouw eigen schema alle plekken bezoeken voegt sowieso iets extra toe aan je vakantie. Hoe je het ook doet; je zal genieten van de vele mooie uitzichten.